Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Національний рекорд: Кока-Кола подарувала мільйон пляшок напою незахищеним українцям

У 2023 році благодійники робили добрі справи та допомагали українцям, що опинилися в скрутному становищі. Компанія Кока-Кола також вирішила допомогти людям, що постраждали від війни, та подарувати їм трохи доброго настрою й затишку на зимові свята.

Для цього завод Coca-Cola на Броварщині виготовив партію з мільйона пляшок напою на благодійність зі спеціальною позначкою на етикетці – Для тебе. Напередодні новорічних свят напій з особливої серії роздали українцям, які опинилися в скруті, щоби хоч трохи їх підбадьорити.

Андрій Бублик, директор з корпоративних зв’язків та сталого розвитку Кока-Кола Беверіджис Україна, розказав:

Зараз дивляться

Нам хотілося подарувати людям частинку радості на новорічні свята. Насправді на той час ми не мали такого досвіду. Ми не знали, чи зможемо виробити таку кількість напою, чи зможемо її доставити та чи зможемо забезпечити, щоб кожна родина, яка найбільше цього потребує, могла отримати допомогу.

Це стало реальністю завдяки згуртованості команди заводу та партнерів — Українського Червоного Хреста, Міжнародного благодійного фонду Карітас України, Благодійного фонду М.Р.І.Я з Siobhan’s Trust.

Найбільша мотивація для команди — те, що ми робимо корисні речі й можемо підтримувати наших співвітчизників. Мета всіх, хто зараз перебуває в Україні — наша Перемога. І будь-яка компанія на економічному фронті має відігравати свою роль настільки, наскільки це можливо, — додав Андрій Бублик.

Цей вчинок зафіксували та внесли до Національного Реєстру Рекордів України.

На початку 2024 року відбулася офіційна церемонія фіксування рекорду. В результаті національні рекорди України поповнилися ще одним.

Найбільшу кількість пляшок на благодійність виготовив завод Coca-Cola. Мільйон півторалітрових пляшок із надписом Для тебе. Їх дарували українським родинам, які опинилися в скруті через війну. Тим, хто живе на прифронтових територіях, чи сім’ям, які вимушено залишили свої домівки, роздавали напої в грудні минулого року по всій Україні.

Представники Національного Реєстру Рекордів України наголошують, що благодійність особливо відзначається під час війни. Це стимул іншим підприємцям бути соціально відповідальними

Лана Вєтрова, очільниця Національного Реєстру Рекордів України, зазначила:

Найважливіша функція рекордів під час війни — це залучити якомога більше людей до благодійної діяльності. Залучити через рекорди та популяризувати те, що ви можете допомогти тим волонтерам, які роблять все для того, щоб наші військові не відчували ні в чому нестачі.

Такі рекорди – приклад для наслідування та стимул для бізнесу та підприємців бути соціально відповідальними — що особливо важливо під час війни.

На цьому компанія Кока-Кола не планує зупинятися. На заводі заплановано багато різних благодійних заходів на 2024 рік, які поки що не розголошують. Однак обіцяють, що продовжать підтримувати українців та реалізовувати важливі справи для суспільства.

Подарований мільйон пляшок із напоями – лише частина добрих справ. Від початку повномасштабного вторгнення Система компаній Кока-Кола та Фундація Кока-Кола зобов’язалася спрямувати на гуманітарну допомогу українцям понад 35 мільйонів доларів.

За ці кошти вже передано 45 мобільних котелень для тепломереж десятків територіальних громад, 70 тисяч продуктових наборів, постільні набори для забезпечення переселенців у прихистках, пів сотні електрогенераторів для об’єктів соціальної інфраструктури. Також компанія зобов’язалася відбудувати зруйнований дитячий садок у селі Богданівка, що на Київщині.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-14 14:58:09