Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Мінцифри відкриє код Дії: що це означає і для чого це потрібно

Мінцифри відкриє код Дії – це розкриє принцип роботи сервісу та покаже, наскільки безпечним проєкт є. Це рішення дасть змогу швидко експортувати сервіс в інші країни.

Мінцифри відкриє код Дії: що це означає

Про зміни заявив глава Мінцифри Михайло Федоров. Він додав, що уряд ухвалив постанову, яка дозволяє відкрити код сервісу.

Федоров також зазначив, що зараз у світі цікавляться open-source продуктами, які дають змогу будь-якій людині уважно вивчити принцип роботи і почати розробляти свої застосунки, сумісні з кодом.

Зараз дивляться

– IT-спільнота зможе зрозуміти, як працює Дія, проаналізувати код, запропонувати зміни або поліпшення, які розгляне наша команда, – додав міністр.

У Мінцифрі попередили, що після відкриття коду, дані користувачів все також будуть під захистом.

– Створять тестовий простір без доступу до реєстрів з імітацією отримання інформації, тому дані українців залишатимуться в цілковитій безпеці, – наголосили в міністерстві.

Нагадаємо, що нещодавно стало відомо про одруження в Дія. Послуга стане доступною найближчим часом. Федоров зазначив, що процедура матиме кілька етапів верифікації, щоб процес пройшов без проблем. Саме одруження відбуватиметься по відео.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-14 09:42:28