Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Цікаві факти про День Святого Валентина

День святого Валентина – це не лише привід потішити своїх коханих, а й свято, яке має свої традиції та історію. Приміром, мало хто знає, що цьому дню – близько 16 століть, і свій початок свято бере з легенди, яка є не лише романтичною, а й жорстокою, як для нашого часу.

Настав час дізнатися факти про День закоханих, якими можна здивувати навіть близьких.

Цікаві факти про День святого Валентина

Мало хто знає, що валентинка далеко не завжди була дешевим подарунком. Відомо, що в 60-ті роки минулого століття на замовлення Арістотеля Онассіса було виготовлено найдорожчу валентинку – її вартість оцінюють у $300 тис. Її було виготовлено із золота і дорогоцінного каміння, и вручили оперній діві Марії Каллас.

Зараз дивляться

Ще один цікавий факт на День святого Валентина – це найбільший символ свята. Найбільшу у світі валентинку створили в Ченду, і була подарована всім жителям міста.

У Саудівській Аравії кількома роками раніше було заборонено відзначати День святого Валентина. Тоді місцева влада була впевнена, що День закоханих пропагує сексуальну розбещеність, і навіть штрафувала місцеві магазини за продаж валентинок. Однак у 2024 році святкувати цю подію можна, але дуже стримано.

Факти про свято День святого Валентина здивують навіть бувалих знавців – мало хто знає, що першим в історії написав валентинку французький герцог Карл Орлеанський 1415 року. Причому це сталося у в’язниці, коли він писав своїй дружині любовні записки від самотності.

До речі, в різних країнах є свої звичаї. Наприклад, у Голландії жінка може підійти до вподобаного їй чоловіка і запропонувати взяти її за дружину. Якщо чоловік відмовить, то дівчина отримає шовкову сукню. У Канаді за подібну відмову і зовсім можна опинитися за ґратами.

Велика частина валентинок написана справа наліво або лівою рукою і не має зворотної адреси. Адресанти часто бажають залишатися анонімними, і це додає атмосфери святу.

У Кореї люди придумали незвичайну традицію, якщо людина самотня на свято. Такі люди йдуть у ресторан і їдять там чорну локшину. Якщо пощастить, то вийде зустріти ще одну самотню людину і познайомитися.

Факти на День Святого Валентина точно не залишать нікого байдужим, але попереду на нас чекають інші, не менш цікаві та важливі свята. Приміром, уже 20 лютого ми вшановуватимемо пам’ять на День Героїв Небесної Сотні. Ознайомитися з повним календарем свят лютого 2024 року можна на Фактах ICTV.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-14 09:02:48