Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

На військову економіку Росії чекають важкі часи: який прогноз МВФ

На військову економіку Росії чекають важкі часи через відтік людей і нестачу технологій попри те, що витрати Москви стимулюють економічне зростання.

Про це заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва у коментарі іноземним журналістам.

Військова економіка Росії

За її словами, економіка Росії різко відновилася після спаду в 2022 році, але зростання значною мірою залежить від фінансованого державою виробництва зброї та боєприпасів. Водночас РФ маскує проблеми, які перешкоджають покращенню рівня життя росіян.

Зараз дивляться

Георгієва зазначила, що прогноз МВФ щодо 2,6% валового внутрішнього продукту (ВВП) для Росії цього року є ознакою того, що держава-агресор, яка створила значні резерви протягом багатьох років фіскальної дисципліни, інвестувала у військову економіку.

– Приблизно так виглядав Радянський Союз – високий рівень виробництва, низький рівень споживання, – звернула увагу директор МВФ.

Водночас Крісталіна Георгієва зазначила, що економіка Росії зросла на 3,6% у 2023 році після переглянутого скорочення на 1,2% у 2022 році.

Російські економісти звертають увагу на низьку якість економічного зростання, вказуючи на те, що ракети та снаряди можуть сприяти підвищенню ВВП, але приносять обмежену користь населенню.

Джерело: US News & World Report

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-12 19:04:41