Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Що робити, якщо агресія направлена не на ворога, а на своїх – порада психотерапевта

Війна впливає на людей по-різному. На передовій ситуація здається досить очевидною: тут –  свої, там – вороги. Проте в тилу все набагато складніше, постійна загроза ворожих обстрілів та терористичних актів може стати реальністю будь-де.

Напруга виснажує людей навіть більше, ніж самі бойові дії. Як вижити та вийти з цього божевілля переможцями, розповідає психотерапевт Олег Чабан.

Війна – це випробування

Війна триває і ми всі перебуваємо у хронічному стресі протягом двох років. Це величезне випробування.

Зараз дивляться

Нещодавно у Космачі також стався неприємний інцидент, коли необачна кинута фраза щодо повісток і мобілізації призвела розлючений натовп селян до побиття жінки з дитиною.

Лікар помітив, що коли ідеться про Прикарпаття та Закарпаття, виникає враження, нібито ніякої війни там немає, люди там живуть трохи іншим життям, наче відриваним від реальності.

І водночас на місцевих цвинтарях з’являються нові могили з українськими прапорами. Отже, війна триває, і на превеликий жаль, вона торкнулась кожного з нас. Але попри те, що ми живемо у різних куточках України, в нас єдина держава.

Разом нас багато

Слово побратим сьогодні має поширитися не лише на військових, а й взагалі на всіх українців. Тому моя порада дуже проста: люди, не калічте один одного. Якщо ми розрізнені, тоді нас легше перемогти. А ворог тільки того й хоче, вважає Олег Чабан.

Джерело: Єдиний телемарафон

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-12 18:55:05