Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Путіна висміяли за його лекцію по історії

Колишній президент та прем’єр-міністр Монголії Цахіагійн Елбегдорж висміяв історичні фантазії з розлогої промови президента Росії Володимира Путіна, які ті озвучив в інтерв’ю американському журналісту Такеру Карлсону.

Відповідний допис колишній лідер Монголії зробив у своєму акаунті в X (колишній Twitter).

Цахіагійн Елбегдорж оприлюднив та прикріпив до неї мапу Монгольської імперії, на якій окремо вказана невелика територія, яку займало Московське князівство у 1471 році.

Зараз дивляться

– Після лекції Путіна. Я знайшов історичну карту Монголії. Не хвилюйтеся. Ми мирна і вільна нація, – написав він.

Примітно, що Елбегдорж ще за Радянського Союзу навчався у Львівському військово-політичному училищі, а після повномасштабного вторгнення Росії – виступив із підтримкою України.

Інтерв’ю Путіна

Американський прореспубліканський журналіст Такер Карлсон, який неодноразово робив антиукраїнські заяви, на початку лютого приїхав до Москви, щоб взяти інтерв’ю у Володимира Путіна.

В інтерв’ю очільник Кремля вчергове почав розповідати про історичні міфи про спадкоємство державності Росії з часів Київської Русі, про “штучне створену державу Україну” та звинуватив Польщу в провокації нацистського лідера Адольфа Гітлера.

Крім того, в інтерв’ю він намагався пояснити, чому Росія хоче окупувати українські території, пояснюючи це тим, що це нібито “історичні землі” Росії, згадуючи про Російську імперію.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-12 17:39:29