Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Навколо представника Ізраїлю на Євробаченні 2024 Еден Голан виник скандал: виступала в окупованому Криму

На Євробаченні 2024 від Ізраїлю виступить 20 річна співачка Еден Голан, яка прожила більшу частину життя в Росії. Також місцева зірка ще й виступала в анексованому Криму 2016 року.

Скандал навколо Ізраїлю та Еден Голан на Євробаченні 2024: подробиці

Про вибір представника від Ізраїлю на Євробачення 2024 заявили організатори конкурсу в Instagram.

Однак питання виникають через біографію 20-річної Еден, яка знаходиться у відкритому доступі в мережі. Співачка народилася в ізраїльському Кфар-Савва, але з 6 років родина переїхала до Москви, де зірка проживала 13 років, більшу частину свого життя. Однак уже 2022 року повернулася Ізраїль, і тепер представлятиме країну на конкурсі.

Зараз дивляться

Примітно, що Голан уже брала участь у російському нацвідборі на Дитяче Євробачення, а 2016 року на заході Нова хвиля в Криму. У 2018 році вона стала фіналісткою російського шоу Голос Діти.

У недавньому інтерв’ю ізраїльському виданню mako, Еден розповіла, як ставиться до Росії. Співачка зізналася, що дуже чекала повернення на свою батьківщину, і за 13 років так і не звикла до Москви. До речі, артистка поскаржилася на антисемітизм у Росії, з яким вона стикалася регулярно.

Нагадаємо, що Ізраїль допустили до Євробачення 2024 на тлі заклику країн усунути його. Приміром, проти появи представника Ізраїлю виступали музиканти Фінляндії та Ісландії. Утім, організатори конкурсу заявили, що всіх правил для участі дотримано, тому причин для відмови країні немає.

Фото: Eurovision Eye

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-09 15:04:37