Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Часто колупання в носі може бути основною причиною розвитку деменції – дослідження

Нове дослідження австралійських науковців виявило, що ті, хто часто колупаються в носі, мають високу ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера.

Шлях патогенів

Учені з Університету Західного Сіднея проаналізували різні наукові роботи й встановили, що нейрозапалення, що виникає внаслідок колупання в носі, небезпечно через певні мікроорганізми, які стимулюють мозок виробляти бета-амілоїд, основну причину прогресуючої деменції.

– Носова порожнина – це вірогідний шлях для проникнення патогенів, враховуючи її прямий анатомічний зв’язок із мозком і ранню стадію Альцгеймера, — зазначають науковці.

У чому небезпека

Хвороба Альцгеймера – це прогресуюча невиліковна патологія центральної нервової системи, яка призводить до порушення та втрати інтелектуальних здібностей.

Зараз дивляться

Людина втрачає здатність виконувати навіть прості дії, адже захворювання супроводжується комплексом неврологічних розладів.

Дослідники рекомендують регулярно очищати носові проходи за допомогою більш щадних методів, таких як промивання носа фізіологічним розчином або сморкання.

Джерело: Wion

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-08 14:44:19