Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

в ISW оцінили, скільки вона може тривати

Допомога з боку США у найближчій та середньостроковій перспективі життєво необхідна Україні, поки вона не розбудує власну оборонно-промислову базу, вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

За їхніми оцінками, США не матимуть потреби надсилати Україні великі пакети допомоги у сфері безпеки на невизначений термін, якщо вона активно нарощуватиме виробництво власної зброї, розбудовуватиме двосторонні та міжнародні оборонно-промислові партнерства, а також створюватиме спільні підприємства із західними компаніями.

– Сполученим Штатам необхідно продовжувати підтримувати Україну протягом кількох років, поки вона розбудовуватиме власну ОПБ, але в довгостроковій перспективі потреби України у міжнародній безпеці зменшуватимуться в міру того, як вона розвиватиме власний потенціал, аби досягти самодостатності, – наголошують в ISW.

Зараз дивляться

Водночас аналітики визнають, що багато в чому зусилля України з розбудови власної оборонно-промислової бази залежить від її здатності звільнити від окупантів стратегічно важливі райони.

Тому в ISW кажуть, що військова допомога Україні продовжує відігравати вирішальну роль, оскільки США залишаються основним джерелом достатньо великої кількості необхідного військового обладнання: танків M1 Abrams, бронетранспортерів, систем ППО Patriot, ударних систем дальнього радіусу дії тощо.

Обсяг підтримки США з початку великої війни в Україну

Загалом США вже виділили Україні $113 млрд з моменту повномасштабного вторгнення, з яких понад $75 млрд – на гуманітарну, фінансову та військову підтримку.

Інші $38 млрд Вашингтон виділив на фінансування, пов’язане з безпековою допомогою, які витрачено здебільшого у США та на американські компанії чи персонал.

Напередодні Палата представників Конгресу США відхилила законопроєкт республіканців, який передбачав надання Ізраїлю $17,6 млрд, тобто без допомоги Україні.

Демократи заявили, що проголосують лише за ширший законопроєкт.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-07 12:15:12