Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Макконнелл не вірить, що Конгрес США ухвалить підтримку для України

Фото: Офіс президента

У вівторок, 6 лютого, головний республіканець у Сенаті Конгресу США Мітч Макконнелл, по суті, оголосив мертвим законопроєкт про міграцію, до якого прив’язано, зокрема, допомогу Україні на понад $60 млрд.

Про це пише видання Politico.

Макконнелл прямо сказав журналістам, що у них “немає реальних шансів ухвалити закон“.

Зараз дивляться

Лідер сенатської меншості наголосив, що в пакеті додаткових заходів із національної безпеки, що включає зміни в прикордонній політиці, а також допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню, є частини, які, на його думку, варто переглянути. У вівторок вранці він все ще виступав за допомогу Україні.

Але після чотирьох місяців переговорів щодо прикордонної політики, до яких Макконнелл особисто закликав і неодноразово підтримував, лідер Республіканської партії в Сенаті заявив, що угода між демократами і республіканцями не користується підтримкою в його партії. Він також зазначив, що керівництво республіканців у Палаті представників виступає проти.

– У нас була дуже активна дискусія про те, чи зможе цей продукт коли-небудь стати законом. І спікер (Палати представників Майк Джонсон, – Ред.) дав нам зрозуміти, що він не стане законом, – сказав Макконнелл після вівторкового обіду сенатської партії.

Ці висловлювання прозвучали за день до того, як лідер сенатської більшості Чак Шумер планує провести процедурне голосування, щоб почати обговорення законопроекту. Шумер, який виступив незабаром після того, як Макконнелл повідомив новину, сказав, що демократи Сенату висловили “гнів” і “глибоке розчарування” у зв’язку з позицією республіканців на обіді у вівторок.

– Лідер Макконнелл і республіканська конференція зробили розворот на 180 градусів. Вони тремтять у колінах від страху перед Дональдом Трампом, – сказав Шумер.

Як зазначає Politico, тепер питання полягає в тому, чи повернеться Сенат до окремого пакета допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню. Білий дім спочатку запросив цей пакет минулої осені, разом із фінансуванням прикордонного контролю, але республіканці зажадали, щоб в обмін на допомогу Україні в угоду було додано суттєві зміни в прикордонній політиці. Макконнелл у вівторок заявив, що керівництво демократів має “переробити” ці положення про зовнішню допомогу.

Шумер не став уточнювати, чи повернеться він до законопроєкту, в якому йдеться тільки про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню.

Примітно, що у вівторок із промовою до конгресменів виступив президент США Джо Байден, який звинуватив республіканця Дональда Трампа в тому, що він тисне на представників Республіканської партії в Конгресі США та не дає затвердити законопроєкт про кордони, в тому числі й допомогу для України.

Байден також пригрозив республіканцям наслідками, закликавши їх покласти йому на стіл підписаний законопроєкт про міграцію.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-07 00:37:42