Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Байден закликав конгресменів ухвалити пакет допомоги для України

Конгресмени-республіканці мають проявити мужність перед залякуваннями колишнього президента США Дональда Трампа та ухвалити законопроєкт про міграцію, від якого залежить підтримка України.

Про це 6 січня заявив президент Сполучених Штатів Джо Байден під час звернення до американського Конгресу.

Він назвав домовленість, яку досягли конгресмени обох партій у Конгресі США, “найсправедливішою та найгуманнішою” реформою міграційної системи, а також “найжорсткішими заходами” із захисту кордонів Америки.

Зараз дивляться

Водночас цей законопроєкт не проходить до зали Сенату, і це не відбувається, за словами Джо Байдена, через 45-го президента США Дональда Трампа.

– Чому це не відбувається? Просте пояснення – це Дональд Трамп. Він думає, що це політично на його користь, використати це питання як зброю, замість того, щоб врегулювати це питання. Трамп намагається залякати республіканців, щоб вони голосували проти цієї домовленості. Часом здається, що вони ховаються. Час показати, що у вас є хребет і зробити вірно, зробити правильно, – сказав Байден.

Підтримка України

Звертаючись до конгресменів, зокрема, до республіканців, які блокують законопроєкт, Байден попередив, що “історія спостерігає за ними”, якщо вони виступатимуть проти фінансування України.

– Для тих республіканців у Конгресі, які думають, що вони можуть виступати проти фінансування України й не бути притягнутими до відповідальності: історія спостерігає за вами. Історія спостерігає. Нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забута, – сказав він.

Він також заявив, що неухвалення рішення про надання Україні додаткової допомоги рівнозначне перемозі Росії і президента Володимира Путіна.

– Ми не можемо піти зараз. Путін робить ставку саме на це, – сказав Байден.

Республіканці вимагали ухвалення реформи імміграційної політики в обмін на свої голоси за фінансування для України. Але зараз Республіканська партія відхиляє законопроєкт про імміграцію, і не видно жодного шляху для чергового раунду фінансування для офіційного Києва, навіть на тлі повідомлень про те, що українські військові урізають боєприпаси, необхідні для захисту від російського вторгнення.

– Підтримуючи цей законопроєкт, ми протистоїмо Путіну. Відмовившись від цього законопроекту, ми граємо йому на руку, – додав він.

Президент США попередив, що не варто гаяти часу на надання додаткової допомоги Києву, заявивши, що “годинник цокає”.

– Кожен тиждень, кожен місяць, який проходить без нової допомоги Україні, означає зменшення кількості артилерійських снарядів, зменшення кількості систем протиповітряної оборони, – сказав він.

За словами Байдена, відмова в наданні Україні додаткової допомоги зіграє на руку Путіну.

Якщо ми не зупинимо апетит Путіна до влади та контролю в Україні, він не обмежиться лише Україною, і витрати для Америки та наших союзників і партнерів зростуть, – попередив Джо Байден у своїй промові.

Втручання Трампа

Джо Байден завершив свою промову, знову наголосивши на тому, що республіканці підривають безпеку кордонів лише на догоду Дональду Трампу.

– Я розумію, що колишній президент відчайдушно намагається зупинити цей законопроект, тому що він не зацікавлений у розв’язанні проблеми кордону. Йому потрібна політична тема, на якій він зможе протистояти мені. Вони майже всі про це говорять, ніхто цього не заперечує, наскільки мені відомо, – сказав Байден.

Після цього він пообіцяв перетворити долю імміграційного законопроекта на питання передвиборчої кампанії:

Я закликаю Конгрес ухвалити цей законопроект, негайно покласти його на мій стіл. Але якщо законопроект провалиться, я хочу бути абсолютно чітким: американський народ дізнається, чому він провалиться. Я підніму це питання в країні. І виборці знатимуть, що саме в той момент, коли ми збиралися убезпечити кордон і профінансувати інші програми, Трамп і республіканці MAGA сказали “ні”. Тому що вони бояться Дональда Трампа, – наголосив американський лідер.

Він також нагадав, що кожен день до листопада, коли у США мають пройти вибори, американський народ буде знати, що єдина причина, чому кордон не захищений – це “Дональд Трамп і його друзі-республіканці з MAGA”.

– Настав час для республіканців у Конгресі проявити трохи мужності, показати хребет, дати зрозуміти американському народу, що ви працюєте на нього, а не на когось іншого, – наголосив він.

Джерело: White House

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-06 20:59:39