Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

в Україні планують розробити новий механізм для працівників

Фото: Факти ICTV

В Україні планують розробити новий і справедливий механізм бронювання працівників підприємств, які підлягають військовому призову.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час обласного засідання Конгресу місцевих та регіональних влад в рамках робочої поїздки до Черкаської області.

Бронь від мобілізації

За словами президента, необхідно провести відкритий діалог між державою та підприємцями у питання нового механізму бронювання працівників компаній, які підлягають військовому призову.

Зараз дивляться

– Ми підтримуємо воїнів, але без людей, які працюють, не буде заробітних плат. Зберігати економіку дуже потрібно. Але при цьому ми повинні не забувати: ми не можемо залишити хлопців на передовій без ротації. Це дуже важливо – пріоритет, – пояснив глава держави.

Воювати чи працювати на державу

За словами верховного головнокомандувача, через ці причини в Україні дотримуються певної формули: або воювати, або працювати на державу. Президент пояснив, що важливо знайти формат підтримки бізнесу, який працює відкрито та сплачує податки.

– Я попросив економістів і правоохоронців розробити особливий підхід до бізнесу, який повністю працює “в білу”. Чесного українського бізнесу, щоб до таких людей на час війни не було питань від податківців і правоохоронців, – наголосив Володимир Зеленський.

Водночас президент стверджує, що такий захист від держави має стосуватися не лише керівників та власників компаній, а також їхніх працівників.

Джерело: Офіс президента

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-05 23:41:04