Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Допомога Україні від США – Майк Джонсон заявив, що “поховає” новий законопроєкт

Республіканець, спікер Палати представників Майк Джонсон вважає, що двопартійний законопроєкт Сенату про безпеку американського кордону ще гірший, ніж очікувався.

Про це пише видання The Hill.

За його словами, цей законопроєкт не зможе покласти край прикордонній катастрофі.

Зараз дивляться

– Я бачив достатньо. Цей законопроєкт ще гірший, ніж ми очікували, і навіть близько не зможе покласти край прикордонній катастрофі, яку створив президент, – заявив Майк Джонсон.

Він запевняє, що цей документ ніколи не закриє кордон. Майк Джонсон також заявив, що якщо законопроєкт дійде до Палати представників, то він “помре одразу”.

Незадовго до заяви Джонсона лідер більшості Палати представників, республіканець Стів Скаліз заявив, що сенатський законопроєкт не отримає голосування в Палаті.

Нагадаємо, що витрати на національну безпеку в розмірі 118 млрд доларів включають 60 млрд доларів допомоги Україні від США, 14,1 млрд доларів для Ізраїлю, допомогу Індо-Тихоокеанським союзникам, а також двопартійну угоду про безпеку південного кордону США.

Заява Джонсона завдає серйозного удару по переговірниках, які впродовж кількох місяців працювали над укладенням угоди щодо делікатного питання про безпеку кордонів. Республіканці вимагали, щоб будь-яка допомога Україні була пов’язана із законодавством про південний кордон США.

Провідний парламентер від Республіканської партії Джеймс Ленкфорд відреагував на рішення Джонсона, заявивши, що він спантеличений, як законопроєкт може бути гіршим, ніж вони очікували.

– Я трохи спантеличений, як це може бути гірше, ніж вони очікували, коли він будує прикордонну стіну, розширює кількість депортаційних рейсів, збільшує кількість працівників ICE, прикордонників, місць утримання під вартою, створює більш швидкий процес депортації, усуває безліч довгострокових проблем та лазівок, що існували в законі про притулок, а потім надає нам надзвичайні повноваження, які майже моментально зупиняють хаос на кордоні, – сказав Джеймс Ленкфорд репортерам.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-05 12:29:45