Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Печінковий торт: рецепт у домашніх умовах

Печінковий торт – це неперевершена класична закуска, яка подобається навіть тим, хто не дуже любить страви з печінки.

Готують цю страву зазвичай на свята, бо це дуже апетитно, смачно і поживно.

Рецепт печінкового торта з морквою та цибулею і поради щодо заморожування коржів та начинки – читайте нижче.

Зараз дивляться

Печінковий торт – домашній рецепт

За цим рецептом у нас вийде великий апетитний печінковий торт вагою приблизно 1,800 кг. За бажанням в начинку можна додати нарізані пластинками смажені печериці або інші гриби до вашого смаку.

Інгредієнти:

Для печінкових коржів:

  • печінка (яловича або свиняча) – 800 г
  • молоко – 2 склянки
  • борошно – 5-6 ст. л.
  • яйця – 4 шт.
  • олія – 3 ст. л.
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку

Для начинки:

  • морква – 3 шт.
  • цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку
  • майонез – 250 г
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку
  • олія для смаження – 5-7 ст. л.

Для прикрашання:

  • яєчний жовток варений – 2 шт.
  • зелена цибуля, кріп або петрушка – до смаку

Рецепт печінкового торта без майонезу читайте тут.

Приготування:

  1. Печінку промиваємо, зачищаємо від плівок і нарізаємо.
  2. Почищену і нарізану маленькими кубиками цибулю з печінкою збиваємо в блендері або пропускаємо через м’ясорубку.
  3. Додаємо яйця, молоко, олію, сіль, перець і збиваємо блендером або гарно перемішуємо.
  4. Потім поступово вводимо просіяне борошно. Маса повинна вийти густа.
  5. Смажимо печінкові коржі з обох боків в сковороді, змащуючи її перед смаженням кожного коржа невеликою кількістю олії. Час смаження одного коржа – близько 3 хвилин з кожного боку.
  6. Для начинки моркву натираємо, цибулю дрібно нарізаємо. Смажимо овочі на олії до готовності, солимо та перчимо. Щоб печінковий торт вийшов менш жирний, обсмажені овочі можна викласти на друшляк, щоб стекла зайва олія.
  7. Овочеву начинку охолоджуємо, додаємо майонез і перемішуємо. Трохи майонезу залишаємо для змащення виробу.
  8. Збираємо печінковий торт, перемащуючи коржі овочево-майонезною начинкою.
  9. Верх і боки торта змащуємо майонезом. Прикрашаємо тертим жовтком і нарізаною зеленню.
  10. Поміщаємо наш закусочний торт в холодильник на 2-5 годин.

Рецепт печінкового торта універсальний! Наприклад, готові печінкові коржі та начинку (без майонезу), можна перекласти в пакети та заморозити для подальшого використання. Перед приготування коржі та начинку треба повністю розморозити. В начинку додати спеції та майонез.

Фото: Depositphotos

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-05 12:03:01