Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Салліван: Кадрові рішення в ЗСУ – це справа українського уряду

Фото: Офіс президента

Кадрові рішення у Збройних силах України – це справа українського уряду. Це не є питанням, на яке так чи інакше мають зважувати Сполучені Штати Америки.

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, коментуючи чутки про можливу відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. За його словами, Білий дім залишиться осторонь кадрових рішень у ЗСУ.

Чи впливатимуть США на кадрові рішення в ЗСУ

– Це суверенне право України й президента ухвалювати кадрові рішення. Ми чітко дали зрозуміти, що просто не збираємося вплутуватися в конкретне рішення, – наголосив радник президента США з нацбезпеки.

Раніше іноземні журналісти з посиланням на власні джерела стверджували, що нібито Білому дому повідомили про рішення президента України Володимира Зеленського звільнити головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Зараз дивляться

За даними видання Washington Post з посиланням на анонімні джерела, офіційні особи Білого дому не підтримали, але і не заперечували проти рішення офіційного Києва у важливому питанні, тому що визнали його суверенним вибором президента.

Нещодавно Валерій Залужний опублікував власну колонку на сайті CNN, де окреслив ключові підходи для України й Заходу, які можуть допомогти ЗСУ перемагати Росію на полі бою. Офіційно українська сторона заперечує наявність указу президента на звільнення Залужного.

Джерело: Голос Америки

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-04 23:26:46