Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Тайвань наклав санкції на російського імпортера верстатів

Міністерство торгівлі Тайваню запровадило санкції проти російської компанії Ай Машин Технолоджи – одного з найбільших імпортерів тайванських верстатів у Росії після опублікування матеріалу в американській газеті Washington Post.

Санкції проти російської компанії

Перші матеріали про російську компанію вийшли ще наприкінці січня. Тоді повідомлялося, що Росія планує здійснювати імпорт верстатів з Тайваню в обхід санкцій – через Туреччину та інші країни.

Найбільший обсяг імпорту було від ТОВ Ай Машин Технолоджи, яке займається виробництвом верстатів і деталей до них, якщо порівнювати з усіма російськими імпортерами, яким постачали тайванські товари з інших держав.

Зараз дивляться

Російська компанія практично на ексклюзивній основі співпрацює з тайванським експортером зі схожою назвою I Machine. За інформацією журналістів, з березня до жовтня 2023 року компанія імпортувала тайванські верстати на суму щонайменше $17 млн.

Сам директор тайванської I Machine Мінг-Цзе Ю розповів, що після запровадження санкцій компанія більше не співпрацює з Ай Машин Технолоджи, проте продовжує підтримувати дружні відносини.

Джерело: The Washington Post

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-04 17:08:10