Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Пашинян заявив, що Вірменія більше не може покладатися на Росію у питанні безпеки

Росія більше не може бути основним військовим партнером Вірменії з об’єктивних та суб’єктивних причин.

Про це заявив прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян в інтерв’ю Громадському радіо Вірменії в четвер, 1 лютого.

За словами політика, Єреван шукає нових партнерів для військово-технічного співробітництва, оскільки не може його реалізовувати лише з Росією, як це відбувалося досі.

Зараз дивляться

Пашинян заявив, що раніше 95-97% відносин у сфері оборони у Вірменії були з РФ. Наголосивши, що тепер “цього не може бути як з об’єктивних, так і з суб’єктивних причин”. Він додав, що Вірменії треба зрозуміти, з ким вона насправді може мати відносини військово-технічного та оборонного характеру.

Політик уточнив, що країні треба думати про можливе налагодження зв’язків у сфері безпеки зі Сполученими Штатами, Францією, Грузією та Індією.

За словами Пашиняна, потрібно змінити концепцію розвитку вірменської армії. Він пообіцяв, що такий документ ухвалять до кінця 2024 року.

Відносини Вірменії та ОДКБ

Після закінчення бойових дій у Нагірному Карабасі у вересні 2023 року Пашинян назвав структури, у яких бере участь Вірменія, неефективними. Йшлося про ОДКБ. Влітку секретар Ради безпеки країни Армен Григорян заявляв, що країні це членство нічого не приносить, принаймні з 2020 року.

У січні 2023 року Єреван відмовився у себе проводити навчання ОДБК, а згодом вирішив не брати участі у навчаннях у Білорусі.

У травні минулого року Пашинян допустив вихід країни з ОДКБ. Натомість у вересні Вірменія провела на своїй території спільні зі США військові навчання, завданням яких була підготовка до участі в міжнародних миротворчих місіях.

Джерело: Deutsche Welle
Вірменія, Нікол Пашинян

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-02 12:51:22