Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Допомога Україні від ЄС – у Білому домі привітали виділення 50 млрд євро

Президент США Джо Байден поспілкувався з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн і подякував їй та Європейському Союзу за узгодження пакета фінансової допомоги для України в розмірі понад 50 млрд євро.

Про це на брифінгу повідомив Джон Кірбі, координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США.

Він підкреслив, що гроші від Євросоюзу підуть не на оборону України.

Зараз дивляться

– Проте це буде вітатися українським народом, без сумніву, тому що допоможе полегшити деякі фінансові труднощі, які вони (українці) вже відчувають, – сказав Кірбі, і зазначив, що США також вітають виділення цих коштів.

При цьому координатор зауважив, що допомога від ЄС все ж не замінить американського лідерства, коли йдеться про допомогу у сфері безпеки.

За його словами, Білий дім продовжуватиме закликати Конгрес вжити додаткових заходів для забезпечення національної безпеки. У пропонованому пакету міститься понад 60 млрд доларів на допомогу в забезпеченні безпеки України.

– Як я вже неодноразово говорив, ця сума була ретельно продумана. Українці потребують її. І нам потрібно, щоб Конгрес ухвалив відповідні заходи, – сказав Джон Кірбі.

Допомога від Євросоюзу

Нагадаємо, що лідери ЄС напередодні подолали довготривалий супротив Угорщини і досягли домовленості про виділення макрофінансової допомоги Україні у 50 млрд євро.

15 грудня 2023 року прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан наклав вето на допомогу Україні та висунув вимогу щорічно переглядати виділення грошей. Таку позицію не підтримували решта країн ЄС.

Джерело: White House

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-02 12:34:09