Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Захід має забезпечити поразку РФ в Україні – глава Міноборони Британії

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс вважає, що існує ризик нападу з боку таких диктаторських режимів, як Китай, якщо Захід не забезпечать поразку Росії в Україні. Про це він заявив в інтерв’ю The Telegraph.

На його думку, режими, які не вірять в демократію, спостерігають за війною в Україні і можуть почати атакувати західні держави, якщо вирішать, що у них “вичерпався запас міцності”.

– Захід повинен дуже чітко усвідомити, що це екзистенціальна проблема… Йдеться не лише про Україну, – наголосив Шаппс.

Зараз дивляться

Саме через зростання побоювань щодо конфронтації з Москвою, за його словами, минулого місяця набір до британської армії збільшився більш ніж удвічі.

– Для наших власних національних інтересів, і, безумовно, для західного цивілізованого світу життєво важливо, щоб Україна була успішною у своїй власній країні, – підсумував британський міністр.

Глава Міноборони Великої Британії Грант Шаппс 15 січня у промові про оборонні плани Сполученого Королівства заявив, що 2024 рік повинен стати точкою перелому, а для України – роком, коли “може вирішитися доля її нації”.

Він також попередив, що за п’ять років світ може стати свідком кількох театрів воєнних дій за участю Росії, Китаю, Ірану та Північної Кореї.

Джерело: The Telegraph

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-02 11:34:49