Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чи можна присушувати прищі зубною пастою — дерматолог

Дерматолог Світлана Кочергіна на майданчику популярного онлайн-ресурсу доказової медицини Бережи себе розповіла, чи справді зубна паста ефективна проти висипань, чи це черговий поширений міф.

Склад зубної пасти

Для початку Світлана Кочергіна запропонувала розібратися, що стандартно входить до складу зубної пасти.

– Зазвичай це абразивний наповнювач, сполучні компоненти, поверхнево-активні речовини, що відповідають за спінювання, ароматизатори, консерванти, антисептики. Тобто нічого, що могло б вплинути на сальну залозу, каже дерматолог.

Зараз дивляться

За словами експерта, замість очікуваного ефекту, паста може пересушити шкіру і навіть залишити хімічний опік. Надалі це може призвести тільки до посилення висипань.

Як позбутися прищів

Фахівець стверджує, що існують спеціальні косметичні SOS-засоби, призначені для точкового нанесення на глибокі запальні елементи.

– Зазвичай вони містять у складі протизапальні та себорегулювальні компоненти – саліцилову кислоту, цинк, суміш фруктових кислот, – пояснює лікарка.

За її словами, використання таких засобів дійсно має сенс, оскільки вони сприяють зменшенню запалення і запобігають появі глибоких плям постакне. Їх можна наносити 2-3 рази на день на запалення.

Лікування акне

За словами дерматолога, такі точкові дії є лише допоміжними, проте не виключають лікування.

Проти акне, каже медик, використовують препарати, які наносять на всю шкіру, щоб працювати на запобігання новим висипанням, а не лише лікувати ті, що вже виникли.

Для лікування акне насамперед варто звернутися до дерматолога й обговорити варіанти, які будуть доцільними та комфортними саме для вас, уточнила Світлана Кочергіна.

Джерело: Бережи себе

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-02 11:09:48