Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Катастрофа Іл-76 – Україна вимагає у Росії тіла 65 військовополонених, Юсов ГУР

Україна робила запит російським офіційним особам з вимогою повернути тіла військовополонених, які нібито загинули під час аварії військового літака Іл-76 у Білгороді 24 січня. Москва очікувано проігнорувала звернення.

Про це в ефірі національного телемарафону Єдині новини розповів представник ГУР Андрій Юсов.

Він наголосив, що масштабний обмін військовополоненими 31 січня став практично завершенням операції, яка була зірвана через резонансну авіакатастрофу. Тоді Росія заявила, що під час падіння Іл-76 загинули 65 українських військових, яких нібито транспортували на обмін.

Зараз дивляться

— Україна зверталася і продовжує звертатися щодо передачі тіл. Поки що російська сторона на це не йде, – зазначив Юсов.

Тому Київ не має підстав довіряти версії Москви, і всі 65 українських солдатів залишаються у статусі військовополонених і по кожному з них продовжиться робота для обміну.

Падіння Іл-76: що відомо

Удень 24 січня стало відомо, що у Корочанському районі Бєлгородської області впав військово-транспортний російський літак Іл-76.

За повідомленням російської сторони, він нібито перевозив українських полонених. У ГУР тоді не підтвердили та не спростували цю інформацію, не маючи прямих фактів.

У Збройних силах України підтвердили інформацію про падіння літака Іл-76. Там стверджують, що він перевозив ракети для ЗРК С-300, якими останнім часом атакують Харків із Бєлгородської області.

Президент Володимир Зеленський того ж вечора заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні всіх обставин катастрофи військово-транспортного літака.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-02 01:15:56