Як приготувати бефстроганов: покроковий рецепт
Бефстроганов – смачна та вишукана страва з яловичини. М’ясо нарізається тонкими смужками, що надає страві неповторної ніжності. Крім цього, для приготування бефстроганов часто використовують цибулю, гриби, олію, сметану і гірчицю. Інгредієнти поєднуються так, що утворюється кремовий соус із неповторним смаком.
Рецепт бефстроганов від шеф-кухаря Євгена Клопотенка дивіться нижче.
Як приготувати бефстроганов
Традиційно бефстроганов подають із картопляним пюре, та в різних країнах його замінили на свої звичні гарніри, наприклад, рис чи локшину. Та ми готуємо класичний бефстроганов з картопляним пюре. Ну хіба що, його ароматизували трошки за допомогою духмяного перцю та лаврового листя.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
Для м’яса:
- 300 г яловичини (антрекот)
- 4 ст. л. сметани
- 2 ст. л. олії
- 2 ст. л. борошна
- ½ цибулини
Для гарніру:
- 6 картоплин
- 2 зубчики часнику
- ½ ст. л. солі
- 5-6 горошин духмяного перцю
- 50 г вершкового масла
- 3 лаврових листочки
Приготування:
- Почистіть картоплю та наріжте однаковими за розміром шматочками. Покладіть у каструлю та залийте водою.
- Щоб надати пюре аромату, покладіть у каструлю 2 зубчики часнику, ½ ст. л. солі, 5-6 горошин духмяного перцю та 3 лаврових листки. Варіть картоплю до 20 хвилин, злийте воду, додайте вершкового масла і потовчіть.
- Приготуйте м’ясо. Яловичину наріжте тонко поперек волокон та відбийте з обох боків, щоб м’ясо стало м’якшим.
- Наріжте відбите м’ясо тонкими смужками, приблизно по 1 см завтовшки, а ½ цибулини – напівкільцями.
- Притрусіть яловичину борошном та перемішайте так, аби кожен шматочок був у борошні. Додайте сіль та перець до смаку.
- Смажте м’ясо на олії, виклавши в один шар на великій розігрітій пательні до рум’яної скоринки.
- Додайте до м’яса цибулю та смажте все разом ще приблизно 2 хвилини.
- Додайте сметану, перемішайте та готуйте ще 5 хвилин. Подавайте яловичину разом із картопляним пюре.
Джерело: Євген Клопотенко
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-01 19:40:21