Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Оксана Забужко стала членом журі Берлінале 2024

Українська письменниця Оксана Забужко стала членом журі кінофестивалю Берлінале 2024. Українка вирішуватиме, який фільм отримає нагороду Золотий ведмідь у Німеччині.

Оксана Забужко стала членом журі Берлінале 2024: що відомо

Про це повідомляють у блозі кінофестивалю.

Відомо, що членів журі щороку обирає художній керівник, якого заздалегідь обирають. У 2024 році Берлінале востаннє проводять Карло Шатріан і Марієтте Ріссенбе, які проводили кінофестиваль із 2020 року.

Зараз дивляться

Так, організатори заходу зазначили, що Оксана Забужко є чи не найвидатнішою письменницею в Україні. На її рахунку вже понад 20 випущених робіт.

Відомо, що оцінювати картини будуть й інші відомі особистості у світі мистецтва: режисер і актор Брейді Корбет, режисер Крістіан Петцольд, акторка Жасмін Трінка та режисер Альберт Серра.

Відомо, що Берлінале 2024 відбудеться в Берліні з 15 по 25 лютого. Кінофестиваль вважається одним із найпопулярніших серед аналогічних заходів у всій Європі.

Утім, Україна присутня не тільки в європейському кінофестивалі. Документальний фільм 20 днів у Маріуполі від українців номінували на премію Оскар 2024. Картина має всі шанси на перемогу в номінації Найкращий документальний фільм.

Фото: Оксана Забужко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-01 19:13:42