Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

США та Україна домовилися про додатковий контроль за переданою зброєю

Фото: Міноборони

Офіційні Київ та Вашингтон підписали Меморандум про взаєморозуміння, який посилюють співпрацю у сфері контролю за використанням міжнародної допомоги, що отримує Україна.

Про це повідомили у Міністерстві оборони України за підсумками зустрічі глави відомства Рустема Умєрова з генеральним інспектором Пентагону Робертом Сторчем у Києві.

Як зазначили у оборонному відомстві України, метою підписання документа є посилення співпраці у сфері контролю за використанням міжнародної допомоги.

Зараз дивляться

Серед іншого Меморандум передбачає:

  • обмін актуальною інформацією для виявлення, підтвердження та запобігання шахрайству або корупції, що впливає або стосується безпекової допомоги, яку США надають Україні;
  • проведення спільних заходів з виявлення, підтвердження та запобігання шахрайству та корупції;
  • створення механізму взаємної передачі запитів, що стосуються розслідувань і заходів у межах повноважень та юрисдикції сторін;
  • проведення періодичних зустрічей для визначення пріоритетних напрямків співробітництва для досягнення спільних цілей.

Під час зустрічі міністр Умєров поінформував американських посадовців про інституційні трансформації, що тривають в Міноборони. Зокрема, він розповів про запровадження дієвої системи нагляду, менеджменту ризиків, відповідності, запобіганню корупції у сфері закупівель, а також щодо запровадження інструментів демократичного контролю у сфері оборони.

– До кінця квітня ми матимемо стовідсоткову впевненість, що усі наглядові механізми будуть впроваджені, та система працюватиме, – сказав Умєров.

Рустем Умєров також наголосив, що посилення контролю і прозорості у використанні безпекової допомоги, яка надається Україні партнерами, є одним з пріоритетів у роботі відомства.

Нагадаємо, 29 січня до української столиці прибули генеральні інспектори від Пентагону, Держдепу США та Агентства з міжнародного розвитку (USAID).

Перед цим, 20 січня, українські та американські інспектори провели спільну перевірку переданого Україні озброєння.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело: Міноборони

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-31 19:49:57