Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

КабМін затвердив новий проект закону про мобілізацію: що відомо

У вівторок, 30 січня кабінет міністрів України затвердив новий проєкт закону про мобілізацію та направив його в Верховну Раду.

Про це повідомляє депутат Верховної Ради, президент Комітету з міграції та біженців Парламентської асамблеї Ради Європи Олексій Гончаренко

– Тексту законопроєкту ще немає, як тільки буде — одразу дам знати, – написав він у своєму Telegram.

Що відомо про новий законопроєкт про мобілізацію

Проєкт Закону Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби №10378 Кабінет міністрів України передав депутатам Верховної Ради України ввечері 25 грудня 2023 року.

Зараз дивляться

Низка норм у пропонованому урядом законопроєкті збурила українське суспільство.

Про те, що окремі пункти законопроєкту суперечать Конституції України, висловився й Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

До 9 січня 2024 року в парламенті, крім урядового законопроєкту щодо мобілізації, зареєстрували ще чотири альтернативних.

11 січня за результатами закритої наради з військовим командуванням та засідання погоджувальної ради в закритому режимі законопроєкт №10378 щодо вдосконалення мобілізації, військового обліку та проходження військової служби вирішили повернути ініціатору.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-30 13:36:55