Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

ОКР позбавили золота Олімпіади 2022 у фігурному катанні

Команду ОКР офіційно позбавили золотої медалі зимової Олімпіад-2022 у Пекіні у командному турнірі з фігурного катання.

Відповідне рішення затвердив Міжнародний союз ковзанярів (ISU) після постанови CAS щодо справи російської фігуристки Каміли Валієвої, яку на чотири роки дискваліфікували за допінг.

У вердикті ISU зазначається, що результати Валієвої у командному турнірі з фігурного катання анульовані. Таким чином, новими олімпійськими чемпіонами стала команда США, а срібним призером – Японія.

Зараз дивляться

Щодо бронзи, то навіть з анульованими результатами Валієвої збірній Олімпійського комітету Росії вдалося зачепитися за третє місце. На одне очко вони випередили Канаду.

— Ми надзвичайно пишаємося нашими олімпійськими чемпіонами 2022 року – Натаном Ченом, Вінсентом Чжоу, Карен Чен, Алексою Кнірім, Брендоном Фрейзером, Медісон Чок, Еваном Бейтсом, Медісон Хаббелл, Закарі Донох’ю – за їхню досконалість на льоду та поза ним, – йдеться у повідомленні Американської федерації фігурного катання на ковзанах.

Окрім позбавлення олімпійського золота, ISU затвердив й інші санкції проти Каміли Валієвої.

Фігуристку позбавили усіх нагород після дискваліфікації та рішення CAS. Зокрема, йдеться про золото Євро-2021 з фігурного катання, яке дісталося іншій росіянці Анні Щербаковій.

Дискваліфікація Каміли Валієвої

29 січня CAS на чотири роки дискваліфікував російську фігуристку Камілу Валієву за порушення антидопінгових правил. У вердикті зазначалося, що Валієва порушила антидопінгові правила перед Іграми-2022.

Під час зимової Олімпіади-2022 росіяни традиційно потрапили у гучний допінговий скандал. Після командного турніру, на якому команда ОКР посіла перше місце, організатори вирішили відкласти церемонію нагородження.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Згодом стало відомо, що це пов’язано з виявленим допінгом у лідерки їхньої команди Валієвої. Вона здала текст до змагань у Китаї, але його пізніше перевірили через спалах коронавірусу у лабораторії у Стокгольмі.

Ще під час Олімпійських ігор говорили, що у команди ОКР можуть відібрати золоті медалі.

Олімпійські ігри, Фігурне катання

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-30 13:20:14