Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Зеленський сказав, скільки військових зараз в українській армії

Російській агресії протистоїть майже мільйонна українська армія, а також 30 млн українців, які на своїх робочих місцях також наближають нашу перемогу.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю німецькому телеканалу ARD.

– У нас 880 тис., у нас мільйонна армія. А при цьому у нас 30 млн людей зараз конкретно працюють, а навіть може більше трішки. Сказати точно цифру не можу, – наголосив глава держави.

Зараз дивляться

Він пояснив, що це складно встановити, оскільки на сьогодні невідомо точно, скільки виїхало людей на початку повномасштабного вторгнення –приблизно 6,5-7,5 млн.

– Тому ми говоримо про всіх людей, хто в Україні. І вони всі захищають Європу і світ – абсолютно, на своїх робочих місцях, – додав Зеленський.

Президент подякував тим, хто повернувся в Україну не тільки воювати, а й будувати.

На початку повномасштабної війни в ЗСУ було близько 700 тис. особового складу, а в усьому секторі оборони – мільйон. Такі дані озвучив тодішній міністр оборони Олексій Резніков.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

У жовтні 2023 року загальна чисельність вже становила понад 850 тис. осіб, з яких – близько 820 тис. військовослужбовців (майже 117 тис. офіцерів, близько 178 тис. сержантів, 516 тис. солдатів).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-29 09:36:40