Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Рейтинг найсильніших армій світу та Європи – на якому місці Україна

Фото: Генштаб ЗСУ

Збройні сили України увійшли до п’ятірки найсильніших армій Європи за версією Global Firepower. Із 0,2598 балами українська армія посіла четверту сходинку.

Лідерство на континенті посідають Велика Британія, Італія та Франція. Укладачі рейтингу не зарахували до Європи Туреччину та державу-агресора Росію.

Скриншот: Global Firepower

У світовому рейтингу Україна входить до першої двадцятки, посідаючи 18-ту позицію. Торік Україна була на 15-му місці у світі, а у 2022 році перебувала на 22-й позиції серед 145 армій світу.

Зараз дивляться

— Українська військова потужність зміцнюється завдяки фінансовій та матеріальній підтримці західних союзників – зокрема, США, – вказують автори рейтингу.

Згідно з аналізом Global Firepower, найсильнішою армією світу залишаються Сполучені Штати Америки. Найслабшими арміями світу у 2024 році ресурс Global Firepower названо Сурінам, Молдову та Сомалі.

У порівнянні з минулорічним рейтингом Південна Корея посунула на шосте місце Велику Британію.

Підрахунки ресурсу Global Firepower ґрунтуються на даних з відкритих джерел та інших обчисленнях. Для розрахунку ранжування кожної з країн використовують певну формулу, суть якої укладачі не вказують.

Джерело: Global Firepower

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-28 15:05:18