Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Катастрофа Іл-76 – Подоляк пояснив, навіщо Росія використовує цей епізод

Фото: Офіс президента

На сьогодні ще немає достовірних фактів та обставин аварії російського літака Іл-76 у Бєлгородській області, але Кремль активно використовує цей епізод, при цьому перешкоджаючи об’єктивному розслідуванню міжнародних груп.

На думку радника глави Офісу президента Михайла Подоляка, Росія це робить із двох причин.

Свою версію він озвучив в ефірі національного телемарафону Єдині новини.

Зараз дивляться

— Перше, це все ж таки загальмувати постачання в Україну протиракетних систем. За останні місяці ми бачимо велику кількість російських стратегічних і тактичних літаків, які були знищені. Тобто для РФ дуже важливо, щоб Україна не мала можливості збивати російські літаки чи використовувати ПРО по лінії фронту, – зазначив він.

Друга причина — це спроба Москви знизити увагу світової громадськості до своїх воєнних злочинів.

— Вони хочуть погратись в історію, що “це війна, ми порушуємо якісь конвенції, але й Україна також”, – уточнив Подоляк.

Таким чином Росія хоче, щоб світ менше звертав увагу на порушення нею міжнародного гуманітарного права і конвенцій, які регламентують правила і звичаї ведення війни.

Падіння Іл-76: що відомо

Вдень 24 січня стало відомо, що у Корочанському районі Бєлгородської області впав військово-транспортний російський літак Іл-76.

За повідомленням російської сторони, він нібито перевозив українських полонених. У ГУР не підтвердили та не спростували інформацію, хто саме був на борту Іл-76.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

У Збройних силах України підтвердили інформацію про падіння літака Іл-76. Там стверджують, що він перевозив ракети для ЗРК С-300, якими останнім часом атакують Харків із Бєлгородської області.

Президент Володимир Зеленський того ж вечора заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні всіх обставин катастрофи військово-транспортного літака.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-28 01:05:31