Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Анатолій Поливода помер на 77 році життя – що відомо

Помер український баскетболіст та олімпійський чемпіон Анатолій Поливода. Йому було 76 років.

Про це повідомила пресслужба Федерації баскетболу України.

— Федерація баскетболу України співчуває рідним та близьким. Царство небесне та вічний спокій його душі, – йдеться у повідомленні.

Поливода є бронзовим призером Олімпійських ігор-1968 року у Мексиці у складі команди СРСР, а також чемпіоном мюнхенської Олімпіади-1972.

Зараз дивляться

Що відомо про Анатолія Поливоду

Він народився у 1947 році у місті Єнакієве на Донеччині. Кар’єру розпочав у донецькому Авангарді, а пізніше перейшов у київський Будівельник, з яким став чемпіоном СРСР, двічі вигравав срібло, ще двічі був бронзовим призером.

Окрім бронзи та золота Олімпійських ігор Поливода вигравав чемпіонат світу-1967 з командою, а також був визнаний найкращим гравцем турніру. Того ж року український баскетболіст здобув перемогу на чемпіонаті Європи. Пізніше на баскетбольному Євро він зі збірною тріумфував ще у 1969 та 1971 роках.

Саме на Олімпіаді у Мюнхені Поливода провів фактично останній поєдинок. За два дні до фіналу він пережив серйозний приступ і за грою спостерігав з трибун.

Роками пізніше лікарі визначили, що спортсмен страждає на вроджений синдром Вольфа-Паркінсона-Вайта (вроджена аномалія структури серця, за якої у людини є додаткова провідна система міокарда, – Ред.).

Джерело та фото: ФБУ

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Баскетбол, смерть спортсмена

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-22 17:09:03