Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Створення Палестинської держави – Біньямін Нетаньягу

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що і після завершення війни Єрусалим повинен контролювати всі політичні та соціальні процеси в Секторі Гази, щоб не допустити відродження терористичних організацій, здатних загрожувати безпеці ізраїльтян.

Слова політика передає The Times of Israel.

– Моя категоричність – це те, що протягом багатьох років перешкоджало створенню Палестинської держави, яка становила б екзистенційну небезпеку для Ізраїлю, – переконаний Нетаньягу.

При цьому глава ізраїльського уряду наголосив, що у питанні перспектив створення незалежної Палестини його погляди різко відрізняються від позиції офіційного Вашингтона.

Зараз дивляться

— Я не піду на компроміс щодо повного контролю безпеки Ізраїлю над усією територією на захід від Йорданії. Я твердо стояв на цій позиції перед важким міжнародним і внутрішнім тиском, — підсумував він.

Нагадаємо, напередодні Нетаньягу разом із президентом США Байденом обговорили можливі рішення щодо створення Палестинської держави.

У заяві Білого дому зазначається, що американський лідер виклав “власне бачення тривалішого миру та безпеки для Ізраїлю” та “рішення щодо створення двох держав з гарантованою безпекою Ізраїлю”.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-22 01:11:23