Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Випічка з халвою: як приготувати ароматні булочки

Солодка та ароматна випічка з халвою має особливу чарівність, відмовитися від неї дуже важко. Та й навіщо?! Нумо готувати! Додавання халви надає булочкам особливого, насиченого смаку та аромату. Під час випічки навіть сусіди не втримаються від приємного аромату, який розповсюджується. То ж варто зберегти рецепт, бо будуть питати.

Як приготувати булочки з халвою

Тісто на булочки готуємо за цим рецептом.

  • олія – для змащення дека і булочок
  • цукор для посипання (бажано коричневий) – 3-4 ст. л.

Для начинки:

Зараз дивляться

  • халва соняшникова (можна з шоколадом) або кунжутна – 200 г
  • вершкове масло – 50 г

Приготування булочок з халвою:

  1. Халву подрібнюємо. Вершкове масло розтоплюємо і трохи охолоджуємо.
  2. Тісто, що підійшло, розділяємо на 2 частини.
  3. Розкатуємо з тіста два прямокутні пласти.
  4. Змащуємо пласти тіста розтопленим вершковим маслом і посипаємо халвою (на кожен пласт по 100 г).
  5. Пласти тіста з начинкою згортаємо в рулети. І кожен рулет розрізаємо на 10-12 частин.
  6. Деко застеляємо пергаментним папером і трішки змащуємо олією.
  7. Викладаємо булочки з халвою і залишаємо їх у теплі на 20-25 хвилин, щоб тісто підійшло.
  8. Злегка змащуємо булочки олією і посипаємо цукром.
  9. Тим часом розігріваємо духовку до 180 °С. Випікаємо булочки 20-25 хвилин.

Випічка з халвою неймовірно смачна! Смачного чаювання!

Фото: Depositphotos

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-19 19:09:51