Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

у Китаї відреагували, заявивши про “неминуче об’єднання”

На Тайвані відбулися президентські вибори. За попередніми підрахунками, лідирує прозахідний кандидат від Демократичної прогресивної партії (ДПП) Лай Цінде.

У Китаї вже відреагували на вибори на Тайвані, заявивши, що правляча на Тайвані ДПП “не представляє острів”. Також у заяві йшлося про “неминуче возз’єднання” з островом.

Про це йшлося у заяві речниці китайського Управління з питань Тайваню Чень Біньхуа.

Зараз дивляться

Вона заявила, що “Тайвань – це китайський Тайвань” і підкреслила, що ніхто не може “зупинити загальну тенденцію до возз’єднання батьківщини, яке зрештою неминуче відбудеться”.

— Принцип одного Китаю є надійним якорем миру та стабільності у Тайванській протоці. Ми віримо, що міжнародне співтовариство й надалі дотримуватиметься принципу одного Китаю, розумітиме та підтримуватиме справедливу справу китайського народу, який протидіє сепаратистській діяльності незалежності Тайваню та прагне досягти національного возз’єднання, – заявила чиновниця.

Фраза про “неминуче возз’єднання” з островом вже лунала у новорічному зверненні лідера Китаю Сі Цзіньпіна два тижні тому. Він тоді заявив, що об’єднання з Тайванем “неминуче”.

Обидві заяви були спрямовані проти незалежності Тайваню, але цього разу Пекін заявив, що він “рішуче” проти. Щодо Лая, то у КНР його таврують як “затятого сепаратиста” і “порушника спокою”.

Тим часом США і Японія привітали ДПП з перемогою, назвавши вибори спокійними, вільними і чесними.

— Ми вітаємо доктора Лая Цінде з перемогою на президентських виборах у Тайвані. Ми також вітаємо народ Тайваню з тим, що він взяв участь у вільних і чесних виборах і продемонстрував силу своєї демократичної системи, – написав держсекретар США Ентоні Блінкен у соціальній мережі X.

Міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава привітала “безперешкодне проведення демократичних виборів і пана Лая з перемогою”.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Вибори на Тайвані

13 січня на Тайвані відбулися президентські вибори, перемогу на яких здобув чинний віцепрезидент Лай Цінде.

64-річний Лай раніше казав, що Тайвань вже суверенна держава, тому оголошувати про його незалежність необов’язково. Окрім нього, за посаду змагалися Хоу Юї від партії Гоміньдан, яку підтримує Пекін, і Ке Веньчже від Тайванської народної партії, створеної в 2019 році.

Джерело: Nikkei Asia

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-14 17:16:53