Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ліки проти раку виявились ефективними у боротьбі з серцево-судинними хворобами – дослідження

Дослідження показали, що ліки, призначені для боротьби з раком, можуть бути ефективними у лікуванні серцево-судинних захворювань.

Структура ліків

Експерти вважають, що технологія наночастинок, яка використовується для лікування пухлин, допоможе пацієнтам із атеросклерозом.

Доктор Брайан Сміт з Університету штату Мічіган вважає, що крихітні сконструйовані частинки, спрямовані на імунні клітини, можуть бути використані для лікування обох смертельних захворювань.

Зараз дивляться

– Використання одного і того ж препарату для допомоги різним групам пацієнтів відкриває можливість одночасного лікування пацієнтів із захворюваннями обох видів, – сказав Брайан Сміт.

Ліки проти раку та атеросклерозу

Доктор Сміт зауважив – і рак, і атеросклероз є запальними захворюваннями, тобто вони можуть бути спровоковані перенапруженням імунної системи.

Тобто всі препарати, спрямовані на імунну систему, є потенційно ефективними для лікування обох захворювань.

Попередні дослідження підтверджують, що препарати, спрямовані на імунні клітини для боротьби з пухлинами, можуть також допомагати очищенню артерій від мертвих і вмираючих клітин при атеросклерозі.

Доктор Сміт наголошує – ще потрібні додаткові дослідження, але він сподівається, що в майбутньому пацієнти все ж зможуть скористатися вдосконаленою терапією.

Джерело: The Conversation

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-12 17:49:04