Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

106-річна мешканка Австралії поділилася секретом свого довгого і здорового життя

Кеті Макрей, яка відсвяткувала минулого місяця своє 106-річчя і щодня займається садівництвом, поділилася секретом, як прожити довге і здорове життя.

Історія життя

Довгожителька народилася недалеко від Лондона 1917 року, коли ще вирувала Перша світова війна, і почала працювати секретарем після того, як покинула школу в 15 років. Вона та її чоловік пішли за своїм сином, який 1965 року переїхав до Австралії, і відтоді жила там.

Зараз дивляться

Після смерті чоловіка Макрей 18 років прожила в поселенні для людей похилого віку, а потім у серпні минулого року переїхала до будинку для людей похилого віку, яким управляє некомерційна організація Bolton Clarke у Квінсленді.

Кеті є членом місцевого Клубу довгожителів, який проводить заходи для мешканців будинку, старших за 100 років, і збирає історії їхнього життя.

Жити повним життям

– Моя порада людям – жити повним життям, посміхатися і просто насолоджуватися всім, що зустрічається на вашому шляху, – так жінка відповіла на запитання, як прожити довге життя.

Хоча генетика і той факт, що вона не палить, імовірно, сприяють її довголіттю, вона розповіла про чотири інші фактори способу життя, які, на її думку, дали їй змогу й надалі посміхатися в такому похилому віці.

Садівництво все життя

Макрей займалася садівництвом протягом усього свого життя, зокрема посадила всі рослини у своєму центрі з догляду за людьми похилого віку і виграла конкурс за найкращий домашній англійський сад.

Дослідник довголіття Ден Бюттнер сказав, що садівництво може бути корисним для довголіття, тому що воно дає щоденні фізичні вправи, піддає людей впливу вітаміну D від сонця і забезпечує свіжі овочі.

Гра в боулінг

Макрей регулярно грає в боулінг, гру на газоні, схожу на боччі або петанк, а нещодавно брала участь у змаганні з іншими поселеннями для пенсіонерів.

Вважається, що регулярні фізичні вправи є ключем до продовження нашого здоров’я, але, за словами експертів, не обов’язково ходити до спортзалу, щоб залишатися активними.

Фактично, деякі з найстарших людей у світі не ходять у спортзал. Замість цього вони багато гуляють, піднімаються сходами і займаються груповими видами спорту, такими як гра в боулінг, щоб зробити вправи більш соціальними і приємними.

Працювати і залишатися зайнятим

Макрей пропрацювала секретарем більшу частину свого життя як у Великій Британії, так і в Австралії.

Вийшовши на пенсію, вона взяла на себе функції голови комітету у своєму поселенні для людей похилого віку, організовуючи шоу, паради манекенів і походи в театр.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-12 15:38:16