Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Лоханов, Віолетта і Сергій Біда хочуть виступити за США на Олімпіаді

Троє провідних російських фехтувальників, які втекли з країни після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, хочуть отримати американське громадянство, щоб представити США на літній Олімпіаді-2024 у Парижі.

Як повідомляє видання USA Today, вони мають підтримку Олімпійського та Паралімпійського комітету США (USOPC) та Федерації фехтування США (USA Fencing).

Ці організації написали листи на підтримку трьох фехтувальників – Сергія Біди, Віолетти Біди та Костянтина Лоханова. Повідомляється, що генеральний директор Федерації фехтування США Філ Ендрюс звернувся з відповідним листом до Конгресу.

Зараз дивляться

Для того щоб ці троє стали громадянами США до початку Олімпійських ігор у Парижі, які стартують 26 липня, Сенат і Палата представників мають ухвалити законопроєкт про надання їм громадянства США. Після чого президент країни Джо Байден повинен буде його підписати.

Нью-йоркський адвокат Джек Вінер, який представляє інтереси фехтувальників, сказав, що вони вже почали звертатися з цим проханням до сенаторів і представників Конгресу.

За його словами, російські фехтувальники підписали документи, які вимагає Федерація фехтування США для участі у санкціонованих нею змаганнях, і засудили вторгнення країни-агресора в Україну.

Влітку 2023 року Віолетта і Сергій Біда виступили на чемпіонаті з фехтування в нейтральному статусі. Наприкінці грудня стало відомо, що російське МВС оголосило цю пару у розшук за кримінальною статтею.

Джерело: USA Today

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Фото: Сергій Біда

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-12 15:27:34