Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Що насправді відбиває бажання їсти овочі у дітей – дослідження

Дослідження показало, що виражене негативне ставлення дорослих до овочів через міміку впливає на харчові вподобання їхніх дітей.

Провідна авторка дослідження, доктор Кеті Едвардс, наголосила, що у дітей розвивається негативне ставлення до овочів, коли батьки виразом обличчя демонструють свою огиду до продуктів.

Бажання їсти овочі

У дослідженні взяло участь більше 200 молодих жінок.

Зараз дивляться

Вони переглядали відео, на якому невідомий дорослий чоловік їв сиру броколі із різними виразами обличчя: позитивним, нейтральним або негативним.

Після перегляду учасниць опитували стосовно їхніх вподобання та бажання з’їсти сиру броколі.

Результати вказують на те, що спостереження за негативними виразами обличчя дорослих під час прийому їжі впливає на оцінку смакових якостей у глядачів.

Проте, однозначного взаємозв’язку між позитивними виразами та збільшенням інтересу до вживання сирої броколі не було виявлено.

Чому з’являється відраза до овочів

Вчені припускають, що відраза до певних продуктів може бути захисним механізмом, який запобігає вживанню шкідливих речовин.

Доктор Едвардс зауважує, що посмішка під час їжі не завжди свідчить про насолоду продуктом. Вона підкреслює, що позитивна міміка не завжди стимулює споживання овочів у дорослих.

Дослідження показує, що батькам важливо позитивно ставитися до овочів. Так більше шансів у формуванні здорових харчових звичок у дітей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-12 15:12:35