Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Звернення Зеленського до парламенту Естонії про цілі битви з РФ

Фото: Офіс президента

Україна має виграти війну з Росією тому, що ця битва не лише за її народ та територію, це битва за глобальне ставлення до свободи — майбутніх поколінь усіх демократичних держав.

З такими словами виступив президент Володимир Зеленський у парламенті Естонії, куди прибув з офіційним візитом 11 січня.

— 24 лютого могло змінити історію і нашого українського народу, і нашого регіону, і всієї нашої Європи у бік нового поневолення. Але історія зробила поворот у бік значно більшої свободи. Це сталося завдяки сміливості. Завдяки солідарності. Завдяки вибору на користь свободи – нашому з вами загальному вибору, – сказав глава держави, звертаючись до партнерів.

Зеленський наголосив, що Україна сьогодні веде битву з тиранією, яка не зупиниться, якщо переможе. Перемога у цій битві визначить долю не лише європейського континенту, а й кожної нації, яка сьогодні цінує демократію та права

Зараз дивляться

— І саме тому у цій битві важливий кожен. Не тільки великий військовий досвід або багато зброї. Не лише той, хто входить у ті чи інші світові топи за різними показниками своєї сили. Кожна нація є важливою. Кожна смілива душа, кожне щире серце, кожен світлий розум є важливим. Кожен, хто може мобілізувати свою людяність, переконаний політик.

Нагадаємо, за словами Зеленського, Україна заслуговує на запрошення до НАТО на саміті у Вашингтоні, який відбудеться у липні 2024 року.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело: Офіс президента

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-11 17:13:34