Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Українці можуть безкоштовно вивчати польську мову за програмою Lingva Polska

Українці в Польщі, а також школярі та студенти українських навчальних закладів відтепер можуть безкоштовно вивчати польську мову або підвищувати рівень знань завдяки інноваційній системі Lingva Polska.

Вона отримала відповідний гриф Міносвіти України, що дозволяє використовувати цю програму у навчальному процесі.

Суть програми Lingva Polska

Розробила програму Lingva Polska Асоціація інноваційної та цифрової освіти. Вона містить 30 модулів по 5 уроків та має 10 000+ вправ на кожному рівні (А1 та А2).

Зараз дивляться

Кожен урок передбачає свій тематичний діалог і 50-70 завдань до нього для засвоєння матеріалу. Навчання відбувається на реалістичних діалогах (кейсах), озвучених носіями мови.

Крім того, в процес включений принцип гейміфікації, завдяки якому учень змагається із собою на швидкість та правильність виконання вправ.

Програма загалом направлена на розвиток мовної інтуїції, що дозволяє будувати речення так, як це роблять носії мови. Додатково в інтерфейс системи включено спеціальну віртуальну клавіатуру з літерами польського алфавіту, яких немає на звичайних клавіатурах комп’ютерів.

– Користувачі проходять велику кількість різноманітних вправ і засвоюють понад 10 тис. фраз, які зможуть вільно використовувати під час спілкування. Ми дуже ретельно підходили до створення цього продукту, тому пропрацьовувався кожний елемент системи: це і авторські візуалізації до навчального контенту, і діалоги, озвученні носіями мови – професійними дикторами тощо. Наразі вже доступні найпопулярніші рівні А1 та А2, – розповіла виконавча директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти, координаторка мережі Українських освітніх хабів Марія Богуслав.

Тільки за перший тиждень на порталі проєкту вже зареєструвалися понад 10 тис. користувачів. Зареєструватися може кожен охочий за цим посиланням.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Для зручності команда проєкту створила коротке навчальне відео, яке допоможе швидко розпочати навчання.

Скільки українців знають польську мову

За даними соцопитування, проведеного КМІС, лише 22% українців, що мають статус біженців у Польщі, вивчили польську мову, більшість із них – поверхово. І лише 10% українців можуть спілкуватися польською вільно. Основними бар’єрами, які заважають опанувати мову, респонденти називають брак часу (38%) та фінансів (33%).

А в Україні, за даними МОН, польську вивчають майже 90 тис. учнів. Це 4-те місце серед всіх іноземних мов, які вивчають у школах.

Раніше Асоціація інноваційної та цифрової освіти спільно з Мінкультури та Міносвіти запустила Екосистеми з вивчення та тестування рівня володіння українською та англійською мовами.

Асоціація також є автором системи вивчення англійської та німецької мов Lingva.Skills, яка минулого року увійшла до Національного реєстру рекордів як наймасовіший освітній онлайн-проєкт України, а у 2019 році була включена Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) до десятки найкращих соціальних стартапів Східної Європи. Наразі у цьому проєкті користувачі вже виконали понад 200 млн вправ.

Фото: Асоціація інноваційної та цифрової освіти

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-09 17:05:57