Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ексрадника голови адміністрації Януковича викрили на організації схеми для ухилянтів – СБУ

Співробітники СБУ викрили в різних регіонах України три нові схеми ухилення від мобілізації та виїзду за кордон чоловіків призовного віку, а також затримали організаторів оборудок.

Серед них – колишній радник глави адміністрації Януковича та посадовець ВЛК, які заробляли на кожному ухилянті до $10 тис.

Вони допомагали потенційним призовникам переміститися за кордон в обхід КПП або на підставі підроблених документів.

Зараз дивляться

Зокрема злочинна група, яка діяла у Києві, сприяла виїзду ухилянтів до ЄС під виглядом водіїв міжнародних пасажирських перевезень, реєструючи їх у системі Шлях на підконтрольну компанію-перевізника. Очолював її киянин, який із 2012-го і до початку 2014 року обіймав посаду радника глави адміністрації президента-втікача Віктора Януковича.

А на Закарпатті посадовець військово-лікарської комісії продавав ухилянтам фіктивні медвисновки про непридатність до служби за станом здоров’я. Його затримали під час передання частини неправомірної вигоди.

Третя схема діяла у Тернопільській області, де волонтерка місцевого благодійного фонду та один із жителів регіону організували канал нелегальної міграції.

Вони довозили чоловіків до кордону з європейською країною, а далі показували їм обхідні маршрути лісовими стежками. Обох фігурантів затримали під час спроби переправлення за межі України кількох втікачів від мобілізації.

За усіма фактами затриманим повідомлено про підозру, двоє з них – уже під вартою. Організаторам схем та їхнім спільникам загрожує до 10 років з конфіскацією майна.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-09 13:57:39