Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Скільки Су-34 у Росії: кількість та ціна

Як відомо, Су-34 та Су-35 вважають одними із найсучасніших літаків російських окупантів. Їхнє виробництво в умовах санкцій триваліше і проблематичніше, ніж раніше, однак можливе. Скільки Су-34 у Росії та яку кількість цих літаків РФ може виготовляти на рік – читайте у матеріалі.

Скільки Су-34 у Росії: все, що відомо

Нещодавно речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону заявив, що на рік Росія здатна виготовити лише до трьох одиниць цих літаків. На сьогодні у Росії на озброєнні десятки Су-34.

Виробництво займає великий час, особливо в умовах санкцій. Їм потрібні імпортні компоненти, на жаль, вони продовжують виробництво. Минулого року вони виготовили партію з двох-трьох Су-34, – додав Ігнат.

 Скільки Су-34 вже збили в Україні

Військовий експерт Олексій Гетьман вважає, що таких літаків РФ хотіла на рік виробляти понад 10 штук. Однак у 2023-му році було виготовлено 3-4 літаки. Станом на сьогодні українські військові знищили 29 Су-34. Є дані, що до 2024 року Росія виготовила за весь час 100 одиниць цих літаків.

Зараз дивляться

Всі вони можуть бути залучені не тільки у бойових діях в Україні, а й в інших країнах (наприклад, далекого сходу). Важливо додати, що цей літак доволі коштовний.

Ціна Су-34 – 50 млн дол. Однак важливо розуміти, що знищення літака – не так суттєво впливає на боєздатність російської армії, як би того хотілось.

Адже навіть попри санкції, РФ може виготовляти Су-34, беручи імпортні компоненти, наприклад, у Туреччини, Китаю, Північної Кореї, Ірану, Казахстану.

Фото: скриншот з YouTube

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-09 13:02:44