Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Коли комітет Ради може ухвалити законопроєкт щодо мобілізації – дата

Напередодні в Комітеті Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки завершився третій день розгляду законопроєкту про мобілізацію.

Про це проінформував голова комітету Олександр Завітневич.

Він зауважив, що фінальне рішення комітету щодо законопроєкту планують ухвалити у вівторок, 9 січня. Також Завітневич зазначив, що обговорення відбувається разом із представниками ЗСУ та Міноборони, зокрема, у ньому брали участь головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Генштабу Сергій Шаптала та міністр оборони Рустем Умєров.

Зараз дивляться

– Так, було гаряче, жваві дискусії, різні аргументи, інколи навіть дуже емоційно. Є низка дискусійних норм, які не схвалюють члени комітету, — зауважив голова комітету.

За його словами, зараз головне завдання — знайти баланс між конституційними правами та необхідними заходами для розв’язання завдань мобілізації, які ці права обмежують.

– Також необхідно врахувати можливості економіки. Є вкрай складні питання фінансового забезпечення мобілізаційних заходів, джерел покриття потреб. Загалом, окремі норми законопроєкту зазнають суттєвих змін під час розгляду у парламенті, — написав Завітневич.

Нагадаємо, що комітет розпочав розгляд цього документа 4 січня. А 25 грудня 2023 року український уряд презентував у Верховній Раді законопроєкт №10378, який пропонував внесення змін до законодавства про мобілізацію. У ньому були представлені окремі спірні норми, які широко обговорювалися в українському суспільстві.

Так, наприклад, український омбудсмен Дмитро Лубінець вказував, що низка окремих пунктів, представлених у цьому проєкті закону, суперечили Конституції України.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Війна в Україні, мобілізація

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-07 10:43:21