Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Заручини на Різдво: чи можна робити

Різдво для багатьох є особливим сімейним святом, і дехто може вважати, що заручини у цей час можуть відволікти від основного сенсу цього дня. З іншого боку, багато хто бачить у цьому надзвичайну та неповторну можливість об’єднати родину та створити спільні спогади. Факти ICTV зʼясовували, чи можна робити заручини на Різдво.

Чи можна робити заручини на Різдво

Не існує жодних прикмет чи правил, що різко забороняли б проводити заручини саме на це свято. Здебільшого усі заборони цього дня повʼязані з хатніми та іншими побутовими справами, що відволікають від святкування. Тому заведено робити все заздалегідь, щоби приділити увагу сенсу Різдва.

Інша справа – час перед святом, на який припадає Різдвяний піст. Це період, коли людина свідомо утримується від чогось та присвячує себе благодійності та аналізу власних вчинків. У ці дні зазвичай не одружувалися та не робили гучних святкувань.

Зараз дивляться

Прикмети щодо шлюбу на Різдво

За народним повірʼям вважається, що шлюб укладений на Різдво, буде щасливим. Така само думка існує і щодо вінчання, проте не у всіх церквах у цей день проводять обряд, щоби не відволікатися від основного свята.

Якщо казати про юридичні аспекти, то законодавство дозволяє одружуватися та робити заручини в будь-який день. Тож, якщо ви вирішили створити ще один щасливий спогад саме на Різдво, ніхто не зможе вам це заборонити.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-21 16:01:44