Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ванесса Колодинська маж стосунок до МВС Білорусі – указ Лукашенка

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко ненароком “здав”, що білоруська борчиня Ванесса Колодинська має стосунок до МВС Білорусі.

Раніше ця спортсменка отримала ліцензію у вільній боротьбі на літню Олімпіаду-2024 у Парижі.

Згідно з критеріями МОК, її тепер не повинні допустити до змагань через контракти з МВС РБ, адже це порушує критерії нейтральності.

Зараз дивляться

На сайті Лукашенка йдеться, що 30-річну Колодинську нагородили премією Білоруський спортивний олімп-2023. Борчиню назвали інструктором зі спорту найвищої кваліфікації спортивної команди Міністерства внутрішніх справ.

Скриншот: сайт Лукашенка

“Нейтральна” білоруска не відповідає тим самим критеріям нейтральності від Олімпійську руху, в яких ідеться, що атлети не повинні належати до силових і військових структур країн-агресорів Росії та Білорусі.

На початку грудня МОК вирішив допустити до участі в Олімпіаді-2024 у нейтральному статусі російських і білоруських спортсменів.

У рішенні йшлося, що до участі у змаганнях не будуть допущені спортсмени та члени їхніх команд, які активно підтримують вторгнення РФ в Україну. Також за бортом мають опинитися атлети, які мають контракти з органами національної безпеки та військовими структурами.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Білорусь, Олімпійські ігри

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-20 14:48:30