Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як правильно обійти потяг на вокзалі: правила, які допоможуть зберегти життя

Будь-яка пригода на поїзді починається на вокзалі або станції, де ви заходите у вагон. Однак далеко не завжди зручно дістатися до потрібної платформи без перетину рейок.

Залізниця – це завжди місце підвищеної небезпеки, тож щоб не створити собі проблем, потрібно дотримуватися правил – далеко не всі знають, як правильно обходити поїзд. Саме час це з’ясувати.

Як правильно обійти поїзд на вокзалі

Насамперед потрібно оминати потяг у встановлених для цього місцях – це можуть бути пішохідні мости, переходи, тунелі та переїзди.

Зараз дивляться

Якщо таких переходів немає, шукайте спеціальні настили із вказівником Перехід через колії. Переконайтеся, що рейками не їде потяг, або пропустіть його, перечікуючи на безпечній відстані.

Іноді таких переходів може не бути на вокзалі, а інших варіантів переходу по рейках немає. Обходити поїзд можна тільки з боку платформи. Ніколи не намагайтеся це зробити з боку рейок. Наприклад, назустріч може їхати інший локомотив.

Коли ви дійшли до кінця поїзда, не поспішайте завертати одразу за ним. Задля безпеки, обходьте крайній вагон по рейках на відстані щонайменше 5 м від нього. Це дасть змогу встигнути відійти, якщо потяг рушить.

Безпечно обійти поїзд на вокзалі можна тільки з боку напрямку руху. Так машиніст зможе побачити вас, якщо поїзду потрібно залишати вокзал.

Щоб безпечно обійти потяг, потрібно уважно дивитися під ноги. Не наступайте на предмети, які лежать на рейках або біля них.

Якщо обійти поїзд потрібно з дітьми, обов’язково тримайте їх за руки. Якщо із домашнім улюбленцем, то рейки оминати потрібно, тримаючи його на повідку та біля себе.

Нагадаємо, що тепер українські військові можуть бронювати квитки на потяг онлайн на випадок їхньої відсутності. Спецзамовлення доступне на сайті, для цього потрібно залишити замовлення не пізніш ніж за 6 годин до відбуття поїзда.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-19 17:11:46