Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Нові послуги в Дії 2023: що відомо про кожен новий онлайн сервіс

19 грудня Мінцифи провело конференцію Diia Summit 2023, на якій показали досягнення сервісу Дія, анонсували нові послуги та розповіли про плани на 2024 рік.

Diia Summit 2023 – які нові послуги з’являться у Дії

На початку конференції на сцену вийшов президент України Володимир Зеленський. Глава держави анонсував запуск послуги обміну сертифіката в Дії на житло. Йдеться про реалізацію заявок українців на пошкоджене житло, яке було знищене або отримало пошкодження через війну. Він нагадав, що зараз середній розмір житлового сертифіката – 2 млн грн, і було сформовано 1 432 сертифікати. Цей тиждень для послуги буде стартовим.

Також президент анонсував запуск послуги продажу та купівлі авто через Дію. Вже 20 грудня можна буде перереєструвати авто онлайн за 15 хвилин, а номери і техпаспорт отримати поштою.

Зараз дивляться

Ще одна корисна послуга, яку запустили – це автозаміна ФОП. Тепер можна вносити зміни в дані – КВЕД, ПІБ, контактну інформацію та місце перебування.

Федоров додав, що покращили також послуги для моряків – сервіс допоміг прибрати всю корупцію в процесі отримання сертифікації для українців-моряків. Чиновник зазначив, що всі дії в процесі отримання документів можна переглянути.

Наступний перелік покращень – це програма е-Підприємець, яка вже включає одразу вісім послуг.

– Ти реєструєш компанію, потім себе як ФОП, і одразу можна зареєструвати виробничі потужності, або обрати податкову систему, – зазначив Федоров.

На Diia Summit 2023 також презентували і Дія.Офіс – це сервіс, який дасть змогу стежити за активністю чиновників і співробітників держструктур, а їхні дії зробить більш прозорими. З його допомогою можна буде поліпшити комунікацію між держслужбовцями – наприклад, підписувати документи в електронному вигляді.

Серед новинок у Дії – оновлення інтерфейсу та дизайну самого сервісу. У Мінцифрі вдалося поліпшити фото, зробити розташування документів зручнішим, підігнати інтерфейс і дані під один стиль.

У застосунку з’явиться стрічка – у ній з’являтимуться новини, повідомлення та багато іншого, що стане в пригоді. Контент підбиратиме сам алгоритм Дія.

У Дії також з’явиться Е-резидентство – це статус для іноземців, які можуть зареєструвати себе фізичною особою.

Нові послуги у Дії у 2024 році

І якщо більшість перерахованого вище вже доступна або стане доступною до кінця грудня, то наступні сервіси будуть уже в 2024 році. Так, Федоров анонсував появу сервісу для тих, хто хоче одружитися, послуги для ветеранів, електронні петиції та декларації з лікарем.

– Е-Шлюб – це всі свідоцтва в онлайні, можливість оформити свої стосунки в електронному форматі. Ще буде Декларація з лікарем – це можливість завдяки кільком клікам обрати лікаря та підписати декларацію, – зазначив Федоров.

За словами урядовця, сервіс з електронними петиціями будуть змінювати задля покращення досвіду користування українцями.

Подробиць про комплексну послугу для ветеранів Федоров детально не розповів.

Повну версію конференції Diia Summit 2023 можна подивитися нижче:

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-19 17:06:14