Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

ЄС проведе розслідування з Twitter на порушення законів про боротьбу з фейками

ЄС перевірить соцмережу Tiwtter (X) на факт порушень на тлі нових цифрових законів, ухвалених восени. Раніше сервіс погрожували закрити, якщо подібні порушення виявлять на просторах сервісу.

Що відомо про розслідування з Twitter

Так, у ЄС почали процедуру перевірки сервісу на наявність забороненого контенту. Компанію Ілона Маска перевірятимуть за кількома пунктами. Приміром, оцінять дотримання закону про недопущення розповсюдження фейків та оцінку ризиків і модерації.

Зараз дивляться

Експерти дізнаються, як Twitter модерує опублікований контент, а також перевірять підозри в оманливому дизайні інтерфейсу у зв’язку з “синіми галочками”. Багато хто з користувачів може не знати, що верифікацію можна купити, видаючи себе за іншу особу.

Так, загалом компанію можуть звинуватити в порушенні 8 пунктів Акта про цифрові послуги, який було ухвалено восени 2023 року.

Нагадаємо, що ЄС уже погрожував штрафом і блокуванням Twitter у жовтні цього року. Тоді в сервісі активно поширювали фейки про війну в Ізраїлі, і сам Маск не перешкоджав цьому. Тоді регулятори поставили ультиматум компанії – або модерація неправдивої інформації, або санкції. Наступного дня директор X заявив, що в сервісі працюють інструменти для боротьби з фейками.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-18 16:12:11