Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

ЗСУ відчувають нестачу снарядів та згортають деякі операції – Тарнавський

Українські війська на передовій зіткнулися з нестачею артилерійських снарядів і згорнули деякі військові операції через брак іноземної допомоги.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на командувача оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія бригадного генерала Олександра Тарнавського.

– Існує проблема з боєприпасами, особливо пострадянськими – це 122 мм, 152 мм. І сьогодні ці проблеми існують по всій лінії фронту, – сказав він.

За словами Тарнавського, нестача артилерійських снарядів є “дуже великою проблемою”, а скорочення іноземної військової допомоги впливає на стан справ на фронті.

Зараз дивляться

– Обсяги, які ми маємо сьогодні, не є достатніми для нас, враховуючи наші потреби. Тому ми їх перерозподіляємо. Ми переплановуємо завдання, які ставили перед собою, і робимо їх меншими, тому що нам потрібно їх забезпечити, – сказав він, не надаючи деталей.

Російські війська також мають проблеми з боєприпасами, сказав генерал.

Командувач розповів, що українські війська на південно-східному фронті перейшли до оборони на одних ділянках, але намагаються наступати на інших.

– На деяких ділянках ми перейшли (до оборони), а на деяких продовжуємо наступальні дії – маневром, вогнем і просуванням вперед. І ми готуємо наші резерви для наших подальших широкомасштабних дій, – додав Тарнавський.

Раніше речниця обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк заявила, що Сили оборони продовжують утримувати  позиції на лівому березі Херсонської області.

Фото: Командування ООС

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-18 15:52:39