Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

головні новини за 17 грудня 2023

Фото: Факти ICTV

Російські війська обстріляли Херсонську область з лівого берега Дніпра, внаслідок чого є постраждалі. Сили оборони продовжують утримують позиції на лівобережжі та атакувати ворога.

У Києві над тунелем метро Деміївська почали просідати торгові павільйони. Біля магазинів з’явилися тріщини асфальту. Фахівці облаштовують там конструкції для підсилення та локалізації проблеми.

У Словаччині перекинувся автобус з українцями. Там було 53 пасажири, з яких щонайменше восьмеро осіб травмовані. Водночас польські перевізники планують нову акцію на кордоні з Україною.

Зараз дивляться

Що відбулося в Україні та світі за добу 17 грудня 2023 року – читайте у матеріалі на сайті Факти ICTV.

Обстріл Херсонщини

Протягом дня російські війська завдавали ударів по Херсону та області, де загинув пенсіонер і поранено поліцейських.

За даними обласної прокуратури, внаслідок атаки РФ по середмістю Херсону загинув 81-річний чоловік, який йшов вулицею. А під час ранкового обстрілу села Дар’ївка загалом поранено шістьох поліцейських.

Ситуація на фронті

На Куп’янському напрямку окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону Сил оборони України, проте вдалося відбити шість атак РФ біля Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили вісім атак у районах Макіївки Луганської області та східніше Тернів Донецької області. На Бахмутському – відбито п’ять атак поблизу Богданівки, Кліщіївки та Андріївки.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Фото: Генштаб ЗСУ

На Авдіївському напрямку армія РФ безуспішно намагалася прорвати оборону ЗСУ. Там відбито 15 атак у районах Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, а ще 10 – південніше Тоненького, Невельського та Первомайського.

На Мар’їнському напрямку окупантів стримують в районі Новомихайлівки. Тут російські війська здійснили чотири безуспішні атаки на позиції ЗСУ. А на Запорізькому напрямку відбили три атаки противника західніше Вербового та Роботиного.

Просідання павільйонів у Києві після закриття метро

У районі станції метро Деміївська у Києві почали просідати торгові павільйони. Біля магазинів з’явилися тріщини на асфальті.

За інформацією КМДА, просідання ґрунту відбулося ще до закриття шести станцій Київського метрополітену. У КМДА зазначають, що стан тунелю між станціями метро зараз стабілізований і повністю контрольований.

ДТП з українцями у Словаччині

У Словаччині відбулася ДТП з українцями. Поблизу села Даргов Требішівського району перекинувся автобус з 53 пасажирами.

За словами речника МЗС України, щонайменше восьмеро людей мають травми, серед них є діти.

Атака дронів на аеродром у Ростовській області РФ

У ніч на 17 грудня відбулася атака дронів на російський військовий аеродром Морозовськ у Ростовській області. Там розміщуються борти тактичної авіації РФ.

Відомо, що внаслідок атаки пошкоджено щонайменше один літак. Ймовірно, це може бути бомбардувальник Су-34.

Блокада польських перевізників на кордоні з Україною

Польські перевізники планують нову блокаду на кордоні з Україною. Вони анонсували її початок 18 грудня о 15:00.

За даними журналістів, на пункті пропуску Ягодин – Дорохуськ залишається черга з понад 2 тис. вантажівок з України.

Фото: Держприкордонслужба

Наразі пропускна спроможність пункту пропуску становить близько 650 вантажівок на добу. Журналісти припускають, що в черзі можуть залишитися приблизно вдвічі більше водіїв, ніж під час попередньої акції протесту.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-17 21:20:15