Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

В Силах оборони Естонії хочуть використати досвід України у відбитті атак дронів

У Силах оборони Естонії хочуть перейняти досвід України у відбитті атак із застосуванням безпілотників.

Про це розповів генерал-майор, новий командувач Кайтселійта Ільмар Тамм.

За його словами, українці створили ефективну багаторівневу систему ППО, яка здатна успішно збивати російські безпілотники, навіть якщо вони прилітають зграями.

Зараз дивляться

— Оскільки останнім часом ідеться про те, щоб звернутися до досвіду України у відбитті атак із застосуванням дронів. На мою думку, для нас наступним етапом може стати створення дещо мобільніших команд. Вони не обов’язково мають бути на базі військової техніки, тут можна використовувати чотири різні типи машин, сформувати стаціонарну радіолокаційну базу, кулеметну команду, які зможуть виявляти дрони, що наближаються, – заявив він.

Тамм зауважив, що завдяки багаторівневій системі ППО українці здатні збивати безпілотники на кшталт Shahed або Герань, “навіть, коли вони летять роєм”.

Він додав, що за завданнями Кайтселійта є захист критично важливих об’єктів і створення контрольно-пропускних пунктів, що вже було відпрацьовано під час навчань Ussisõnad.

Кайтселійт —  це добровольче воєнізоване угруповання, що входить на рівні зі Збройними силами країни до складу Сил оборони Естонії.

Джерело: ERR

Фото: КОС ЗСУ

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-16 20:01:22